Dermatoscopul FotoFinder

Am introdus în clinica noastră un nou aparat dermatoscop, se numește FotoFinder, și ne ajută să analizăm alunițele, pentru a descoperi din timp și a diagnostica precis cancerul de piele.
Melanomul, așa cum este numit cancerul de piele, este unul dintre cele mai agresive cancere. Din fericire, dacă îl descoperim din timp, șansele de vindecare sunt mari. Întotdeauna, primăvara și toamna este recomandat un consult dermatologic pentru verificarea alunițelor, deoarece alunițele pot suferi modificări atunci când vă expuneți la soare.
O evaluare periodică a alunițelor, în scop preventiv, vă poate salva viața.
În principiu, fiecare persoană trebuie să facă această evaluare de specialitate, însă sunt câteva cazuri în care în mod special este nevoie de o atenție sporită, anume:
– atunci când aveți multe alunițe
– atunci când aveți alunițe mari
– dacă observați modificarea alunițelor, acesta este unul dintre cele mai îngrijorătoare semne
– dacă vă expuneți în mod repetat la soare
– dacă aveți pielea deschisă la culoare și dacă ați suferit de-a lungul vieții arsuri solare (mai ales în copilărie și adolescență)
– dacă aveți în familie cazuri de cancer de piele, aveți dumneavoastră acest diagnostic sau medicul v-a recomandat urmărirea periodică a alunițelor.
Cu ajutorul acestui aparat scanăm întregul corp și realizăm o hartă a alunițelor prezente, pe care le analizăm din punct de vedere al riscului leziunilor canceroase. Scanarea este rapidă, non-invazivă și nedureroasă.
Camera foto profesională permite obținerea unor imagini cu rezoluție mare, acestea putând fi mărite de până la 72 de ori, astfel încât medicul dermatolog să le poată studia în profunzime și să poată determina riscurile sau potențialele riscuri existente.
De asemenea, camera mobilă ne permite fotografierea zonelor greu accesibile, cum sunt palmele sau scalpul, pentru a obține imagini complete.
Mai mult, aparatul memorează fotografiile obținute și le poate compara cu cele obținute la o scanare anterioară sau ulterioară. În egală măsură, softul aparatului FotoFinder, calculează automat un scor, pe baza culorii, formei, structurii alunițelor, încadrându-le în 3 categorii: benigne, trebuie monitorizate, suspiciune leziune canceroasă.
Dermatoscopia digitală este, la ora actuală, în contextul creșterii cazurilor de melanom, un instrument deosebit de util pentru monitorizarea evoluției alunițelor, ajutându-ne să descoperim chiar și cele mai mici modificări, care de regulă sunt greu de observat cu instrumentele clasice.