Terapia cu lumină albastră BLU-U

Terapia BLU-U este recomandată tuturor categoriilor de vârstă, atât adolescenţilor cu problemele cutanate specifice vârstei, cât şi adulţilor care suferă de acnee. Mai mult, poate fi folosită pentru a trata toate fototipurile cutanate(I-VI): de la tenul palid caucazian până la tenul închis la culoare African.

Tratamentul este recomandat persoanelor care suferă de acnee vulgară, forma uşoară sau moderată, ca o alternativă la tratamentele cu antibiotice.

Lumina BLU-U patrunde în tegument la o distanţă de aproximativ 2 mm, unde produce un efect anti-microbian, astfel fiind distruse bacteriile ce cauzează acneea- Propionibacterium acnes. Acest tip de lumină nu afectează ţesuturile normale.

Sistemul emite o lumina albastră, din spectrul vizibil, cu lungimea de undă de 417nm, rece la atingere, care nu produce un efect termic local şi nu cauzează nici o senzaţie de disconfort sau durere. Foarte important, acesta nu emite radiaţii ultraviolete(UV).

Sistemul BLU-U poate fi utilizat în siguranţă, fiind aprobat în anul 2003 de Food and Drug Administration(FDA).

Rezultate vizibile

Rezultate vizibile se obtin dupa 3 saptamani de tratament. Îngrijirea zilnică a tenului se va face conform recomandărilor medicului dermatolog, iar respectarea protocolului de tratament va duce la rezultate optime.
Pentru reducerea/îndepărtarea cicatricilor post-acnee se recomandă terapia Laser CO2 Fractional.