Tratament Botox

Injectarea intramusculara a toxinei botulinice, produsa de bacteria Clostridium botulinum, reprezinta adesea singura optiune de tratament a unor afectiuni:

  • neurologice (Ex. paralizia spastica),
  • oftalmologice (Ex. strabismul) sau
  • dermatologice (Ex. hipersudoratia).

Toxina determina paralizia temporara a grupelor musculare, observandu-se relaxarea in zonele in care s-a efectuat procedura. Acest efect o face utila si in dermatologia estetica, fiind adesea recomandata pentru diminuarea ridurilor de expresie localizate in treimea superioara a fetei (ridurile dintre sprancene, cele de pe frunte si cele perioculare – asa numitele “laba gastei”). Astfel, in timp ce ridurile superficiale dispar, ridurile mai profunde se diminueaza, iar aparitia altora noi este prevenita.

Sudoratia excesiva a axilelor, a palmelor sau a plantelor (talpilor) poate fi stigmatizanta, afectand relatiile personale sau socio-profesionale. Cat de incomod se poate simti un competent si pedant om de afaceri atunci cand camasa sa este vizibil umeda? Terapia injectabila cu toxina botulinica blocheaza secretia exagerata sudoripara.

Atunci cand sunt efectuate de medici experimentati, injectarile botox sunt sigure. Totusi, tratamentul este contraindicat la femeile insarcinate sau in perioada alaptarii, nefiind cunoscute riscurile potentiale in aceste cazuri.

Procedura dureaza cateva minute si se face de obicei fara anestezie. Efectele se vor observa dupa cateva zile si vor persista 4-6 luni. Dupa repetarea procedurii aceasta durata se va prelungi, chiar si pana la 12 luni, deoarece relaxarea musculaturii devine reflexa, iar ridurile nu mai apar la profunzimea initiala. Dupa procedura evitati sa masati zonele tratate pentru a preveni migrarea substantei de la locul injectarii.

In Clinica Hellodermaskin

In Clinica Hellodermaskin se efectueaza tratamentul medical si cosmetic cu toxina botulinica.