
PEELINGURI CHIMICE, SUPERFICIALE, MEDII, PROFUNDE ȘI PEELINGUL PRX-T33
Peelingurile sunt proceduri medicale, efectuate în cabinetele de dermatologie și estetica medicală, proceduri minim invazive care folosesc diverse substanțe chimice (acizi) ce duc la descuamarea pielii.
Ce tratăm prin peeling?
Prin peelinguri se pot trata/corecta o serie de probleme medicale, cum ar fi: acnee, cicatrici postacnee, cicatrici lăsate de vărsat de vânt, pete pigmentare (melasma sau pigamentările postinflamatorii), ridurile fine, îmbunătățire a texturii pielii.
Despre piele
Pentru a înțelege cum funcționează peelingurile, trebuie să știm câteva noțiuni despre piele. Pielea este cel mai mare organ al corpului omenesc, cu multiple roluri: de apărare (barieră cutanată), termoreglare, respirație, intervine în schimburile metabolice și nu în ultimul rând, pielea are un impact foarte mare în mediul social.
Pielea este compusă din 3 straturi:
- Epiderm – stratul superficial, cheratinizat
- Derm – strat vascularizat, bogat în fibre de colagen cu rol în menținerea structurii
- Hipoderm- țesutul subcutanat
CE PEELINGURI UTILIZĂM ÎN CLINICĂ?
- În sezonul rece:
- Superficiale pentru acnee inflamatorie și chistică
- Medii pentru melasma, cicatrici, riduri fine – acid tricloracetic (TCA)
- Mediu-profund pentru riduri pronunțate, textura pielii, cicatrici profunde-pe baza de fenol
- În toate anotimpurile, inclusiv vara: peelingul PRX-T33
PEELINGURILE SUPERFICIALE, MEDII ȘI PROFUNDE
În funcție de problema pacientului, medicul specialist optează pentru o anumită substanță (acid) care să poată penetra pielea până în punctul unde este problema.
Peelingurile superficiale:
- Sunt tratamente care au ca țintă epridermul
- Se folosesc acizi de tipul acidului salicilic, acid phitic, lactic, glicolic, acid tricloacetic (TCA) până la 15% concentrație
- Produc o exfoliere ușoară
- Se folosesc în tratamentul acneei, îmbunătățirea texturii pielii, ridurile fine, uniformizarea culorii pielii
Peelingurile medii:
- Sunt tratamente care țintesc dermul superficial
- Cel mai folosit acid este tricloacetic
- Produce o exfoliere mai accentuată, ce poate să dureze între 3-7 zile, în funcție de problema tratată și de fiecare pacient în parte
- Se folosesc în tratamente pentru reducerea ridurilor (de exemplu riduri periorale), în tratarea cicatricilor lăsate de acnee sau vărsat de vânt, în tratamentul melasmei (hiperpigmentare)
Peelingurile profunde:
- Sunt tratamente care țintesc dermul profund
- În general produc o exfoliere puternică
- Necesită o pregătire înainte de tratament
- Se folosec acizi puternici precum fenolul
- Tratamentele sunt folosite pentru rejuvenare, în ridurile profunde
Pregatirea înainte de peeeling
Pacienții care urmează să facă astfel de proceduri vor fi sfătuiți de medicul dermatolog să nu urmeze sau să întrerupă anumite tratamente cu substanțe fotosensibilizante precum tetraciclinele, doxiciclinile, anticoncepționale, creme pe bază de retinol.
Conduita posttratament
După peeling, pacienții trebuie să folosească, la indicațiile medicului, creme hidratante și cicatrizante, să evite expunerea la radiații UV și să folosească creme cu factor de protecție 50%.
În ce sezon se efectuează peelingurile superficiale, medii, profunde?
Peelingurile superficiale, medii și profunde se efectuează toamna, iarna și primăvara. În sezonul cald sunt contraindicate, deoarece după tratament este necesar să se evite radiațiile UV.
PEELINGUL PRX-T33 CARE NU ȚINE CONT DE ANOTIMP
PRX-T33 este singurul dispozitiv medical de biorevitalizare fără ace.
Ce conține?
PRX-T33 este un peeling ce conține acid tricloracetic în concentrație de 33%, hidroxi-peroxid H2O2 și acid cojic 5%. Acțiunea combinată a acidului tricloracetic cu hidrogenul peroxid transformă acest produs dintr-un peeling agresiv într-un dispozitiv medical neinvaziv care regenerează țesutul prin stimularea producerii de colagen, FĂRĂ DESCUAMARE, FĂRĂ DURERE, FĂRĂ FOTOSENSIBILIZARE!
Pentru ce îl folosim?
PRX-T33 are următoarele indicații: pierderea fermității pielii de la nivelul feței și decolteului, cicatrici post acnee, reduce secreția de sebum, tratament adjuvant în tratarea melasmei și a diverselor hiperpigmentări postinflamatorii.
Nu doare, nu necesită timp de recuperare, nu are contraindicație vara!
PRX-T33 poate fi folosit individual sau în combinație cu alte tratamente precum: injectările cu acid hialuronic, lasere, microneedeling, fire resorbabile, terapia cu plasmă proprie (PRP), radiofrecvența.
O ședință durează în jur de 15-20 de minute, se aplică mai multe straturi de produs și sunt necesare un număr variabil de ședințe în funcție de vârstă și problema tratată.
Primul pas este să vă programați la consult, în urma căruia medicul dermatolog vă poate indica tratamentul potrivit și complet.
Vă așteptăm cu drag!